IXXI palmboom in hal Portugese tegels - Tanja van Hoogdalem

De eerste indruk bij binnenkomst vind ik heel belangrijk! Ik wil me namelijk gelijk thuis voelen. De Portugese tegeltjes in de hal helpen daar enorm bij! Ik ben er nog steeds heel blij mee. Onze hal is heel lang en smal en daarom verfde ik een lambrisering in een groene kleur om de muur wat te breken. Doordat de muur zo lang is had ik nog een groot stuk muur over voor een mooie eyecatcher. Tijd om daar iets op te hangen! In deze blogpost laat ik jullie het resultaat zien.

Een IXXI aan de muur in de hal

Een nieuwe IXXI aan de muur! IXXI heeft deze maand een nieuwe collectie gelanceerd en dit is er eentje van! Misschien herinneren jullie je nog wel de IXXI met vogels die ik lange tijd boven de eettafel heb gehad. De IXXI met vogels werd daardoor zo populair dat IXXI de afbeelding in de vaste collectie heeft toegevoegd! Inmiddels hangt de IXXI met vogels bij mijn zus boven de eettafel :). In de hal heb ik nu een nieuwe. De IXXI ‘Ferns’ is een illustratie van de Duitse zoöloog en filosoof Ernst Haeckel. Ik koos voor het formaat 80x100cm. IXXI heeft nu ook meerdere dubbelzijdige IXXI’s in het assortiment. Hiermee kun je in no-time een nieuwe twist geven aan je interieur!

IXXI Ferns hal - Tanja van Hoogdalem

IXXI Ferns hal - Tanja van Hoogdalem
IXXI palmboom in hal Portugese tegels - Tanja van Hoogdalem

Stylen van de hal

Zoals ik hierboven al aangaf ben ik erg blij met de Portugese tegels in de hal! Met een vloer als eyecatcher heb je gelijk al heel veel sfeer in een ruimte. Daarnaast heb ik de muur in de hal een groene tint gegeven. Dit is de kleur Parallel gemengd met wat schoolbordverf! Ik koos voor een lambrisering omdat de hal lang en smal is en redelijk donker. De lambrisering breekt zo de muur zonder dat de ruimte door de donkere kleur te donker wordt! Het DIY bankje met opbergruimte is ideaal voor bijvoorbeeld de sjaals en handschoenen. Die zal ik nu in de herfst weer regelmatig nodig hebben! De IXXI aan de muur maakt het plaatje helemaal af :).

Op de bovenstaande foto zie je trouwens een doorkijkje vanuit de slaapkamer! Misschien was je dat al opgevallen door het behang :). De slaapkamer is namelijk op de begane grond en grenst met een schuifpui aan de tuin! De woonkamer en keuken zijn op de eerste verdieping en de badkamer, studeerkamers en het dakterras op de tweede verdieping. Ik houd van een huis met een twist!

Liefs,

Tanja

 

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met IXXI