Eetkamerbank maatkussen - Tanja van Hoogdalem

Na het delen van een eerdere blog over onze eethoek en de blog over de opbergbak op de eettafel kreeg ik veel vragen over het bankje bij de eettafel met het op maat gemaakte kussen. Het bankje bij de eettafel staat er al een hele tijd, maar er lagen altijd losse kussens op. Niet heel comfortabel, want eigenlijk zat ik dan net te laag aan de eettafel. Sinds het maatkussen er ligt is het mijn favoriete werkplek geworden!

Nofruit maatkussen kleurstalen - Tanja van Hoogdalem

Nofruit maatkussen kleurstalen - Tanja van Hoogdalem

Maatkussen nofruit groen - Tanja van HoogdalemEen bankje bij de eethoek: IKEA BESTA

Bij de eethoek heb ik tegen de muur een bankje met opbergruimte staan. Dit is de BESTA van IKEA en deze loopt door over de volledige lengte van de muur. Dit bankje is namelijk ook gelijk mijn tv-meubel! Omdat hij over de volledige breedte van de muur loopt geeft het een strak en opgeruimd effect. Daarnaast heb ik zo veel opbergruimte en genoeg plek om leuke spulletjes op uit te stallen :). De BESTA is wel te laag om aan de eettafel te kunnen zitten, vandaar dat ik een op maat gemaakt kussen heb laten maken! Dit zit heel comfortabel en staat ook nog eens mooi.

Muurkussen nofruit eetbank - Tanja van Hoogdalem

Nofruit maatkussen eethoek - Tanja van Hoogdalem

Maatkussen voor de eetkamerbank

Allereerst bestelde ik via de website van Nofruit wat kleurstalen. Kleuren op het scherm zijn namelijk altijd anders dan in het echt! Om tot een goede keuze te komen bestelde ik verschillende groen en blauwtinten. Voor het zitkussen en het rugkussen heb ik gekozen voor de stof Southend Sea Green. Een mooie gemêleerde stof. Deze stof is kleurecht en te wassen op 40 graden. Wel zo handig voor een knoeipot als ik ;).

De dikte van mijn zitkussen is 10 cm. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe hoog je bankje en je eettafel zijn! Mijn eettafel gemeten vanaf vloer tot onderkant blad is 70 cm. Let op dat je de onderkant van je tafelblad meet! Mijn bankje is 38 cm hoog. De dikte van het rugkussen is 5 cm. Ik heb gekozen voor de optie met lussen zodat ik het kussen aan de muur kan hangen. Dit geeft een speels effect! Allereerst heb ik een plank op de muur bevestigd en met stoffeernagels heb ik de lussen aan de plank bevestigd.

INSTAPROOF boek styling eethoek - Tanja van HoogdalemEetkamerbank maatkussen opbergen - Tanja van Hoogdalem

Wil je ook een bankje bij de eettafel of misschien heb je die al? En wil je daar ook een maatkussen op? Een tip is om de gratis app Nofruit design viewer te downloaden. Hiermee kun je de ontwerpen via de app in je eigen huis op je telefoon of tablet bekijken. Heel handig en ook nog eens leuk om te zien hoe het er straks uit gaat zien! Je moet eerst even een account op de website maken en je ontwerpen opslaan. Daarna zijn ze zichtbaar in de app!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja

 

Note: deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Nofruit