Het laatste, voorlopig tenminste, project in mijn keuken: een DIY afzuigkap ombouw! Zonder ombouw was de afzuigkap zeker niet storend, maar toch stond een ombouw al een tijdje op mijn lijstje. Door de ombouw oogt het geheel strakker en ik kan er door de nisjes ook nog eens spulletjes in kwijt! De ruimte waar ik woon is erg hoog en daar wilde ik met deze DIY op inspelen. Ik pakte daarom mijn schetsboek er weer bij om de ideeën in mijn hoofd uit te werken. Dit vind ik altijd het fijnst werken want door te tekenen kun je ook het beste de maten en verhoudingen bepalen!

afzuigkap ombouw DIY - Tanja van Hoogdalem

Afzuigkap ombouw DIY - Tanja van Hoogdalem

Plankjes blind ophangen - Tanja van Hoogdalem

Plankjes blind ophangen - Tanja van Hoogdalem

DIY afzuigkap ombouw

Project keuken was even een klus, maar ik ben blij met het eindresultaat! Hoewel een afzuigkap niet perse lelijk is om te zien, hoor ik toch vaak van mensen om me heen dat ze deze het liefst uit het zicht hebben. Aangezien mijn plafond heel hoog is wilde ik niet een standaard ombouw rondom de afzuigkap. Een speels element erin doet meer met de ruimte! De nisjes verbloemen niet alleen de afzuigkap, maar zijn ook leuk om spulletjes in te zetten. Aangezien de huidige afzuigkap nog vrij nieuw was vond ik het zonde om deze al te vervangen. Daarom heb ik aan de voorkant van de ombouw een opening gemaakt om de knopjes te kunnen bedienen. Dit is natuurlijk niet nodig als je een speciale inbouw afzuigkap hebt!

Afzuigkap ombouw DIY keuken - Tanja van Hoogdalem

Afzuigkap ombouw DIY keuken - Tanja van Hoogdalem

DIY afzuigkap ombouw - Tanja van Hoogdalem

Wat vinden jullie van het eindresultaat? Wil je zelf ook aan de slag? Lees dan mijn blogpost op de pagina van KARWEI. Daar kun je de werkomschrijving vinden! Eerder schreef ik al een blogpost over de wandtegels in de keuken en de DIY lampen boven het aanrechtblad.

Liefs,

 

Tanja