Multifunctionele salontafel IKEA hack - Tanja van Hoogdalem

Al enige tijd was onze salontafel aan vervanging toe. Jullie kennen me misschien inmiddels al een beetje, uiteraard ging ik weer zelf aan de slag voor een nieuwe ;). Met losse kubus wandkastjes van IKEA, de EKET serie, maakte ik een multifunctionele salontafel. Ik ging voor vtwonen aan de slag en in dit blog laat ik jullie alle functies zien.

Multifunctionele salontafel - Tanja van HoogdalemMultifunctionele salontafel - Tanja van Hoogdalem

Dit heb je nodig:

  • 3x EKET kast grijs IKEA 35x25x35
  • Schroeven
  • Montagekit
  • Meubelpoten
  • Optioneel: stuk hout, kussenvulling en stof of kussenhoes

IKEA hack: van EKET wandkastje naar salontafel

Voor vtwonen ging ik aan de slag met dit nieuwe idee. Ik vind het onwijs leuk om een bestaand product een eigen draai te geven. Zo maakte ik eerder al een andere IKEA hack, van BILLY boekenkast naar plantenbak. Deze DIY salontafel heeft maar liefst vier functies! Een tafeltje voor je eten en drinken, een plantenbak, een opbergbak en ten slotte een voetenbankje. Ideaal om rommel in op te bergen of voor een extra groen hoekje in huis. Ik heb hem ook al geregeld als voetenbankje gebruikt, even heerlijk relaxen :). Ben je benieuw hoe ik deze IKEA hack salontafel gemaakt heb? In mijn blog voor vtwonen kun je er alles over lezen!

Multifunctionele salontafel IKEA hack - Tanja van Hoogdalem

Multifunctionele salontafel IKEA hack - Tanja van Hoogdalem

De salontafel kreeg een plekje bij onze mooie bank. Daar schreef ik eerder al een blog over. Zoals jullie zien is het één van Rocco’s favoriete plekjes in huis! :). De lamp naast de bank is van House Doctor, het plaid is van Crisp sheets. Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan! Je kunt dit idee helemaal zelf vormgeven. Een andere opstelling van de kubussen of verschillende kastjes met elkaar combineren. Laat je creativiteit de vrije loop! Ik vind het leuk als je het eindresultaat met me deelt! :).

Wat vinden jullie van mijn IKEA hack salontafel? Via deze link kun je zien hoe jij hem ook stap voor stap kunt maken :).

Liefs,

Tanja