IKEA hack BILLY boekenkast - Tanja van Hoogdalem

Een leuke IKEA hack voor jullie! Van de welbekende BILLY boekenkast van IKEA maakte ik een boekenkast en plantenbak in één. Voor vtwonen blog ik over mooi en praktisch en dit idee bedacht ik voor één van mijn blogs. De boekenkast ziet er mooi uit en is ook nog eens praktisch omdat je ruimte hebt voor je boeken en tijdschriften, maar ook voor je planten! Een leuke combinatie :).

IKEA hack BILLY boekenkast - Tanja van Hoogdalem

BILLY boekenkast en plantenbak in één - Tanja van Hoogdalem


BILLY boekenkast IKEA hack - Tanja van Hoogdalem

 Dit heb je nodig

  • BILLY boekenkast IKEA wit 80x28x106cm
  • Schroevendraaier
  • Zaag
  • Meubelhoeken + schroefjes
  • Kantenband

IKEA hack: BILLY boekenkast

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij sinds vorig jaar december een nieuwe bank. In een vorige blog kun je daar alles over lezen. Ik ben er heel blij mee! De bank heeft een mooi model, maar de kleur is favoriet. Samen met de Swing lamp een echte eyecatcher in de woonkamer! Naast de bank stond een plant en ik wilde daar graag net even iets anders. Vandaar dat ik dit nieuwe DIY idee bedacht. Ik lees graag, al komt er door de drukte de laatste tijd helaas wat minder van. Nu we richting de zomer gaan krijg ik er weer steeds meer zin in! Dan herinner ik me de fijne zomeravonden met een goed boek op ons dakterras :). Deze boekenkast is de ideale plek om mijn boeken in te bewaren. Ben je benieuwd hoe ik de boekenkast met plantenbak in één heb gemaakt? In mijn blog voor vtwonen kun je er alles over lezen!

Voor in de plantenbak koos ik onder andere voor de Monstera, Alocasia Polly en de hersthoornvaren. Mix planten met verschillende vormen en structuren met elkaar voor een speels effect. Voor welke planten zouden jullie kiezen? Lees je graag meer over planten in huis? Ik schreef eerder al een blog over een DIY plantenmuur, groen bij mijn hangstoel en de veelzijdige plant Aloe Vera.

Wat vinden jullie van mijn IKEA hack? Via deze link kun je zien hoe jij hem ook stap voor stap kunt maken! :).

Liefs,

Tanja