In een vorige blogpost over mijn nieuwe huis heb je de linnen gordijnen al kunnen zien hangen. Deze stof komt uit Frankrijk en daar heb ik gordijnen van laten maken. Ik ben heel blij met deze gordijnen, maar aangezien deze voor in de avond niet genoeg privacy bieden wilde ik nog graag extra gordijnen erbij. In deze blogpost deel ik het resultaat!

 

Velours gordijnen woonkamer - Tanja van Hoogdalem

Velours gordijnen woonkamer - Tanja van Hoogdalem

Velours gordijnen woonkamer - Tanja van Hoogdalem

Raambekleding kiezen

Het grote boograam in mijn woonkamer is een echte eyecatcher! Naast dat het ervoor zorgt dat ik veel licht in mijn woonkamer heb, geeft het ook een unieke uitstraling en en stoer effect met de zwart stalen kozijnen. Uiteraard horen hier mooie gordijnen bij! Bij KARWEI haalde ik stofstalen om een keuze te kunnen maken. Door de stalen in de ruimte te houden waar de gordijnen moeten komen, kom je makkelijker tot een keuze. Zo kun je bijvoorbeeld goed zien wat de kleur en de stof doen met de ruimte. Ik koos voor velours gordijnen omdat dit een warme uitstraling geeft aan mijn vrij ‘koele’ ruimte met betonvloer en zwart stalen raampartijen.

Hangplanten groen in huis - Tanja va Hoogdalem

Velours gordijnen woonkamer - Tanja van Hoogdalem

Velours gordijnen in de woonkamer

Aan de hand van de stofstalen heb ik de keuze gemaakt voor de velours gordijnen genaamd Boudewijn Kiezel. De fluwele gordijnen van KARWEI zijn in verschillende tinten verkrijgbaar. Ik koos voor een neutrale tint die ik makkelijk kan combineren met de rest van mijn interieur. Ik heb ervoor gekozen om de gordijnen een stukje langer te laten. Dit kon je al zien in mijn vorige blogpost over mijn nieuwe huis.  Ik vind het namelijk mooi als het gordijn iets op de grond valt. Hiermee creëer je een warme en luxe uitstraling. Aangezien de fluwele stof vrij stug is heb ik niet voor veel langer gekozen, omdat het anders te stug op de grond valt. De velours gordijnen heb ik ongeveer 5 cm langer dan ‘normaal’ besteld. Mocht je graag een linnen gordijn willen zoals die ik heb hangen: de linnen gordijnen van KARWEI genaamd ‘Merel’ lijken erg op de mijne! De linnen gordijnen die ik heb hangen heb ik 10 cm langer gelaten, deze vallen namelijk veel soepeler op de grond.

Liefs,

Tanja