DIY plantenhouder verticale kruidentuin - Tanja van Hoogdalem voor vtwonen

Mijn eerste DIY voor buiten dit jaar is een feit! Voor vtwonen ging ik aan de slag met een leuk en praktisch idee, namelijk DIY plantenhouders voor je eigen verticale kruidentuin! De warme zomeravonden komen er weer aan dus tijd om je tuin of terras zomerproof te maken :). Deze verticale kruidentuin is mooi om te zien en ook nog eens praktisch omdat hij weinig ruimte in beslag neemt! Daarnaast heb je altijd de kruiden bij de hand voor je favoriete recept of voor een lekker kopje muntthee :).

DIY plantenhouder verticale kruidentuin - Tanja van Hoogdalem voor vtwonenDIY plantenhouder verticale kruidentuin - Tanja van Hoogdalem voor vtwonen

DIY plantenhouder verticale kruidentuin - Tanja van Hoogdalem voor vtwonen

Dit heb je nodig

  • Tegels (KARWEI)
  • Tegellijm
  • Touw
  • Hout (geschikt voor buiten)
  • Haakjes
  • Terracotta potjes
  • Verf

DIY plantenhouders voor je verticale kruidentuin

Simpel en leuk! Ook met twee linkerhanden kun je deze DIY maken ;). In mijn blog op vtwonen.nl kun je de uitgebreide werkomschrijving vinden van dit DIY project. In slechts een paar stappen maak je deze plantenhouders. Hoeveel je er wilt maken hangt natuurlijk af van de ruimte die je hebt en hoeveel kruiden je graag in de tuin of op je balkon wilt. Ik koos onder andere voor de kruiden tijm, peterselie, munt en rozemarijn. Heb je nou niets met kruidenplantjes? Kies dan voor mooie zomerbloeiers of vetplantjes!

Styling van je tuin of balkon

Na de winter is het altijd weer een behoorlijke klus om je tuin en balkon gereed te maken voor de zomer. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn, maar ik zag er wel een klein beetje tegenop. Want waar moest ik in vredesnaam beginnen? De spreuk ’to begin, begin’ heb ik maar toegepast ;). Op ons dakterras hebben we een betonnen bankje staan met houtblokken. Bij KARWEI kocht ik een aantal mooie sierkussens met leuke printjes. Wat zijn ze mooi he? Ook kocht ik nieuwe planten voor in de plantenbakken. Door plantenbakken met verschillende kleuren en afmetingen met elkaar te combineren krijg je een speels effect!

DIY plantenhouder verticale kruidentuin - Tanja van Hoogdalem voor vtwonen

DIY plantenhouder verticale kruidentuin - Tanja van Hoogdalem voor vtwonen

Wil je zelf ook aan de slag gaan? Neem dan even een kijkje op mijn blog voor vtwonen voor de volledige werkomschrijving. Benieuwd naar al mijn blogs voor vtwonen? Op deze pagina kun je ze vinden!

Liefs,

Tanja