tips voorjaarshuis hangstoel - Tanja van Hoogdalem

Het is lente! De dagen worden langer en het zonnetje laat zich vaker zien. Daar word je toch vrolijk van? Een hele goede reden om het voorjaar ook in huis te halen! Begin met een goede voorjaarsschoonmaak (het minst leuke gedeelte) om je vervolgens uit te leven op de styling van jouw voorjaarshuis! In dit blog geef ik jullie 5 tips hoe je de lente in huis kunt halen.

Voorjaarshuis vtwonen - Tanja van Hoogdalem

Voorjaarshuis vtwonen - Tanja van HoogdalemPlanten in huis - Tanja van Hoogdalem

Tip 1: maak een moodboard

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met je voorjaarshuis? Maak dan een moodboard! Zoek plaatjes op Pinterest of Instagram die jou inspireren. Door alle ideeën te visualiseren krijg je een duidelijk beeld van wat je precies wilt en wat mooi bij elkaar staat.

Tip 2: mix & match

Mix en match verschillende printjes en materialen met elkaar! Dit geeft een leuk en speels effect. Zo koos ik bijvoorbeeld voor het plaid van Crisp sheets, in een eerdere blog kun je alles over dit plaid lezen. Ook combineerde ik verschillende prints en materialen aan de muur, bijvoorbeeld het porseleinen bord met palmboom print en de glazen knop.

Tip 3:  groen in huis

Haal groen in huis! Planten kun je (bijna) niet te veel hebben ;). Ze hebben naast een decoratieve functie ook andere functies, bijvoorbeeld luchtzuiverend en sommige planten zijn zelfs eetbaar! Nu het lente is kun je je verzameling uitbreiden op je balkon of dakterras.

Tip 4: creatief aan de slag

Als je me al een tijdje volgt dan weet je vast wel wat ik het liefste doe: nieuwe dingen creëren! Ik wil jullie daarom ook uitdagen om deze lente creatief aan de slag te gaan. Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje op mijn DIY pagina op mijn blog :).

Tip 5: styling van je tuin of balkon

In de lente en zomer heb je een extra ruimte om los te gaan, namelijk de tuin of je balkon :)! Vaak moet je na de winter beginnen met de stomme klusjes: groene aanslag verwijderen, alle tuinmeubels schoonmaken en de oude planten weggooien. Zo ben ik begonnen met het beitsen van onze vlonder. Binnenkort hoop ik met jullie het resultaat te delen! Na deze klusjes kun je aan de slag met de aankleding. Nieuwe planten, kussens en bijvoorbeeld een vloerkleed voor buiten!

Styling muur voorjaarshuis - Tanja van Hoogdalem

Voorjaarshuis vtwonen - Tanja van HoogdalemHeb je zin om je inrichting compleet om te gooien deze lente? Doe dan nu mee met de vtwonen voorjaarshuis-actie! Vanaf woensdag 18 april 7:00 uur t/m dinsdag 24 april 19:00 uur kun je jouw voorjaarshuis samenstellen. Verzamel in de shop van vtwonen items t.w.v. exact €10.000,-. Best even een klusje, maar stel je voor dat je wint?! In mijn blog voor vtwonen kun je alle tips voor het winnen van dit voorjaarshuis lezen!

Liefs,

Tanja