Onze veranda is denk ik wel de plek waar we het meest gezeten hebben deze zomer. Waar we binnen nog heel veel moeten verbouwen, voelt de veranda en de tuin als een oase van rust! Voor op de veranda maakte ik een salontafel. Inmiddels alweer de vierde DIY voor op de veranda en deze DIY is nog niet de laatste ;). Ik blijf het onwijs leuk vinden om door middel van het bedenken en maken van de DIY’s een persoonlijk thuis te creëren.

DIY salontafel - Tanja van Hoogdalem

DIY salontafel - Tanja van Hoogdalem

DIY salontafel - Tanja van Hoogdalem

DIY salontafel - Tanja van Hoogdalem

Stappenplan DIY salontafel

Stap 1: ik bestelde weer mijn hout via de Cando Hout op Maat service, net als voor de DIY op de overloop.  Na je bestelling kun je dus gelijk aan de slag met het in elkaar zetten van de salontafel, ideaal :). Klik hier om de zaaglijst te downloaden. Aangezien dit een salontafel voor buiten is, koos ik voor Okoumé multiplex. Wil je de salontafel voor binnen maken, dan kun je bijvoorbeeld MDF of populieren multiplex kiezen.

Stap 2: verbind alle delen aan elkaar zoals op de foto staat weergegeven. De delen die in verstek zijn gezaagd heb ik met houtlijm en tape (tijdens het drogen) aan elkaar verbonden. De andere delen heb ik met schroeven vastgezet.

Stap 3: de schroefgaten heb ik opgevuld met houtvuller. Laat dit vervolgens goed drogen en schuur het vervolgens glad.

Stap 4: schilder de salontafel in een kleur naar keuze. Ik heb deze keer beits gebruikt!

DIY salontafel op de veranda

In een vorige blogpost deelde ik al het proces van de loungebank die ik heb gemaakt op de veranda. Ook deelde ik eerder al de DIY van het dienblad op de loungebank. Inmiddels is de veranda zo goed als af en kon ik losgaan met de styling :). Ik koos ervoor om een salontafel te maken met verschillende hoogtes. Dit geeft een speels effect bij de strak gestucte loungebank. Onder de ronding van de salontafel heb ik aan weerszijde een plankje gemaakt zodat ik er bijvoorbeeld wat boeken op kan zetten. Het voordeel van de veranda is dat we droog en beschut zitten, zodat we op dagen met iets minder lekker weer ook buiten kunnen zitten. Zeker als we de haard aansteken is het heel aangenaam.

DIY veranda - Tanja van Hoogdalem

Styling van de veranda

Om de zithoek af te maken kocht ik een houten stoel voor een warme touch. Een mooi contrast met de betonnen vloer! De stoel is van Kave Home. De zitkussens op de bank kocht ik bij karwei. Het zijn palletkussens die je in een set kunt kopen inclusief rugkussen. Ik koos voor de zitkussens dus voor een mooie neutrale basis, voor de sierkussens koos ik veelal voor prints. Zo creëer ik een speels effect. De sierkussens zijn van links naar rechts van H&M Home, Bloomingville, HKliving en nogmaals H&M Home.

Rocco veranda - Tanja van Hoogdalem

DIY salontafel - Tanja van Hoogdalem

 

Liefs,

Tanja