Styling van de babykamer

Enige tijd geleden vroeg mijn zus mij om haar te helpen met het inrichten van de babykamer. Ze verwachtte haar eerste kindje en wat is dan leuker om een mooi kamertje in te richten? Allereerst maakte ik een aantal moodboards voor haar om in te kunnen schatten wat haar smaak is. Vervolgens gingen we samen op pad en zochten we naar leuke items op het internet. In deze blog laat ik jullie het resultaat zien.

We waren het er al snel over eens dat we iets met dieren wilden doen in de babykamer. En hoe gaaf is dit behang met beren van Eijffinger?! Een echte eyecatcher! We besloten om een houten MDF plaat te gebruiken zodat het behang nog meer naar voren zou komen. Dit heb ik zelf eerder toegepast achter mijn tv meubel. Bepaal eerst hoe breed je het behang wilt hebben en kies je MDF platen uit. Vervolgens verf je de voor- en achterkant van het paneel met grondverf. Dit om kromtrekken van de plaat te voorkomen. Je kunt er zelf voor kiezen om de plaat los neer te zetten of aan de muur te bevestigen. Wij hebben voor de laatste optie gekozen.

Het ronde gehaakte voerkleed en het schaapje op de vloer geven de kamer een warme uitstraling. Het bedje is van de Ikea. Het stoeltje en de kast kochten we op marktplaats. Om wat kleur in de kamer te brengen besloten we de kast een blauwe kleur te geven met de verf van Le Noir & Blanc, Ocean blue. Mijn zwager was zo lief om de verfklusjes op zich te nemen. Daar was ik blij mee, want verven is niet bepaald mijn hobby ;). 

Het idee van de houten rekjes aan de muur kwamen we tegen op Pinterest. Ideaal om mooie spulletjes op uit te stallen en er mooie kleertjes aan op te hangen! De olifant kochten we bij de Hema, de stoere witte gympjes zijn van Nike.

De rekjes op bovenstaande foto zijn van de Ikea. Door het onderste plankje andersom op te hangen heb je gelijk een handig rekje om kleding aan op te hangen. De houten muisjes zijn van Sarah & Bendrix. De twee posters komen uit de webshop Desenio. De knuffel op het plankje is van het merk Maileg en draagt de naam Sherlock Holmes, hoe leuk is dat? :). 

De commode kochten we in de kringloopwinkel. Gezellig samen op pad en struinen naar mooie spulletjes. Wij hebben ons wel vermaakt! :) De oude knopjes hebben we vervangen voor leren handgreepjes. De berenkop aan de muur is van Kidsdepot. 

Wat vinden jullie van de babykamer?

Liefs,

Tanja

11 reacties

  1. Hoi Tanja, wat een mooi kamertje zeg! Kun je me vertellen hoe de wandplankjes van Ikea heten? Ik vind ze heel leuk!

  2. Hoi Tanja, wat een geweldige babykamer! Ik ben vooral verliefd op het behang. Mag ik vragen hoe jullie de MDF-platen aan de muur hebben bevestigd? Ik neem aan dat jullie er twee hebben gebruikt?

Geef een reactie

Navigeer